Det första och kanske det enda receptet du får via den här bloggen

Marängspöken – hur lätt som helst.

Sätt ugnen på 100 grader.

Ta två äggvitor. Vispa på låg hastighet i två minuter. Sen ökar du hastigheten gradvis till max. Under tiden häller du sakta i en och en halv deciliter strösocker. Vispa tills smeten är blank och bunken går att hålla upp och ner utan att något rinner.

Peta ner geggan i en påse, klipp hål i ett hörn och spritsa små spöken på en plåt med bakplåtspapper (men heter det verkligen så?) tänk att du gör små mjukglasshögar ungefär. Om du vill ha små armar på dom tar du en tandpetare och liksom bara petar in den och drar ut den till en liten arm. In i ugnen i en och en halv timme. Sen när de är torra och kalla tar man och gör små ögon med hjälp av smält choklad, man kan ta en tandpetare tror jag, eller spritsa väldigt smått. Det här sista momentet har jag inte gjort än.

Visar bild när spökena har fått ögon. Om dom får ögon… Chokladhatt verkar lättare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s